home-huis-en-terrein-sectie

home-huis-en-terrein-sectie

Het huis en terrein

Le Vert Buisson is een oude boerderij uit 1764 met bijgebouwen, op een terrein van bijna 2 hectare. De vorige eigenaren hebben uitstekend voor hun bezit gezorgd, maar er moest wel het nodige gemoderniseerd worden. Inmiddels is dat allemaal gebeurd, mét behoud van de doorleefde charme waar we voor gevallen zijn. We hebben nu vier kamers voor gasten op de eerste en tweede verdieping van het woonhuis. Op de begane grond wonen we zelf.

Ontbijten en dineren doen we in ‘De Ruif’, het eetzaaltje op de cour. Zodra het mooi weer is eten we natuurlijk buiten, maar dit is Normandië: over mooi weer beloven we niets. Op de cour is ook een kleine hobby-brocante en een keuken die onze gasten kunnen gebruiken op avonden dat er geen table d’hôtes is. 

Achter het huis ligt onze ‘pièce de résistance’: een enorme veranda waar je in de avondzon heel lekker aan de rosé zit te nippen. (Hoeft niet hoor. Een spelletje kubb of jeu de boules kan ook.) Daar is ook een moestuintje, een kleine kas en een kippenren. Alles wat daar geproduceerd wordt, gebruiken we in de keuken. Behalve de kippen zelf.

Over de auteur

johzij administrator

Geef een reactie