Wandelen in Normandië

Tips over Normandië als wandelbestemming. En een wandelroute cadeau!

Als je net zo van wandelen houdt als wij, hou je waarschijnlijk ook van rust en ruimte. En van stilte. Nou ja, van een specifiek soort herrie, eigenlijk. Want wie wel eens wandelt op plekken waar weinig mensen komen, weet dat de natuur één ding niet is: stil. Als de wind en de branding tekeer gaan, bijvoorbeeld, of er danst een zwerm spreeuwen rond? Horen en zien vergaat je! Als je van dat soort herrie én van wandelen houdt, is Le Vert Buisson een ideale bestemming voor een vakantie in Normandië.

Normandië is een nogal gevarieerde regio en je kunt wandelen hier zo uitdagend of ontspannen maken als je zelf wilt. Gewoon een rondje dichtbij huis of wat verder en langer en zwaarder; met het douanepad langs de kust van Manche – van Isigny naar de Mont Saint-Michel – ben je echt wel even onder de pannen. Heb je geen vakantie gehad als je geen hoogtemeters hebt gemaakt? Kies een paar pittige routes uit in Suisse Normande. En wie wandelen graag combineert met cultuur en geschiedenis zit hier gebeiteld; er zijn ook prachtige routes bij de D-Day-landingsstranden en door mooie oude binnensteden.

Monument aan de kust tegen blauwe lucht met zwaar weer in de verte.

Handige wandelgidsjes zijn er natuurlijk wel, maar die zijn meestal in het Frans. Dus we hebben een paar mooie routes vertaald en wat uitgebreider beschreven. Langs de grillige noordwestkust van Manche, rond de baai van de Mont Saint-Michel en in de historisch interessante omgeving van Grandcamp-Maisy, bijvoorbeeld. Zo ziet zo’n beschrijving er ongeveer uit.

Le Vert Buisson ligt overal precies tussenin, alsof het zo bedoeld was. Op de grens tussen Manche en Calvados, en op gemiddeld een halfuurtje van de meeste aantrekkelijke wandelgebieden. Als dat geen mooie uitvalsbasis is om Normandië te voet te ontdekken, weet ik het ook niet meer.

Klik hier voor een virtuele tour in en om het huis.